Tineam neaparat sa fac o surpriza unei prietene a carei fata azi face 18 ani ,initial ideea era sa il acopar cu ciocolata si sa il decorez,dar poi m am gandit sa copiez niste poze si sa il fac asa (pozele sunt din hartie comestibila)
Blatul: batem albusele cu zaharul bine pana cand devine crema spumoasa; adaugam galbenusurile si continuam sa amestecam dar cu o lingura de lemn. Adaugam faina, praful de copt si esenta. Punem la cuptor timp de 30 minute la 180 grade.
Intre timp frisca gata preparata o amestecam incet cu nutella si apoi cand blatul e gata il taiem in 2 si in mijloc punem crema bagand apoi la frigider pentru o ora.(ca sa se intareasca putin)
Trecuta ora il scoatem si unim si blatul de sus.
Glazura: la baine marie topim ciocolata, adaugam untul si frisca lichida continuand sa amestecam energic. Cand iese grasimea luam bolul si amestecam energic deasupra unui carpator sau plansa. Punem iarasi cateva secunde pe foc, la baine marie amestecand. Odata ce a devenit destul de lichid, avand consistenta dorita (nici prea moale nici tare) incepem sa o turnam peste blat , rotind blatul si miscandu-l in asa fel incat ciocolata sa ajunga si pe margini. Indreptam repede pana nu se intareste si il dam la frigider.
Ornam dupa plac
1
Putem folosi si ciocolata cu lapte sau neagra,dar in cazul acesta adaugam 50 %din cantitatea ciocolatii frisca lichida .
2
Pentru un tort dublu folosim cantitatile dublate
3
Deasupra si pe margini putem crea varii decoruri din pasta de zahar,pasta de mandorle,ciocolata plastica etc