Pentru blat:
Pentru umplut:
Pentru insiropat:
Pentru ornat:
Am incins cuptorul la 180°c.
Am pregatit tava in forma de chitara unsa cu putin ulei sau unt.
Am separat albusurile de galbenusuri,care le-am batut spuma cu putina sare,apoi am adaugat zaharul,zaharul vanilat si am mixat pana cand la rasturnarea castronului nu a cazut compozitia.
Pe urma am adaugat galbenusurile,laptele,apoi cu o spatula am amestecat usor albusurile,faina strecurata impreuna cu praful de copt si cacaoa.
Am turnat in tava pregatita aceasta compozitie si am dat la cuptor pentru coacere pana la testul cu scobitoarea,apoi am lasat blatul copt la racit.
In acest timp am pregatit frisca,am mixat-o impreuna cu zaharul,apoi la final am adaugat fructele si intaritorul ptr frisca.
Am taiat blatul si l-am insiropat cu siropul obtinut din apa,zaharul farin si esenta de vanilie.
Intre blaturi am ornat frisca cu fructe.Deasupra am ornat tortul cu glazura alba amestecata cu putina cacao(am obtinut o culoare maronie)pe marginea tortului am uns cu ciocolata topita iar corzile le-am format cu glazura alba.