Tort aniversar chitara

de Ligia Bxl in Dulciuri, 3 Ian 2015 | 3390 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1 plic zahar vanilat cu scortisoara+ 1 plic zahar vanilat simplu
  • 40 gr cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 75 ml lapte

Pentru umplut:

  • 100 gr zmeure
  • 100 gr cirese din compot
  • 500 ml frisca lichida+2-3 linguri de zahar daca e neindulcita
  • 2 pliculete intaritor frisca
  • 1 esenta de vanilie

Pentru insiropat:

  • 1 pahar apa
  • 1 esenta de vanilie+2-3 linguri zahar pudra

Pentru ornat:

  • 1 plic glazura alba Dr.Oetker
  • aprox.1 lingurita cacao
  • 1 ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar chitara:

Am incins cuptorul la 180°c.

Am pregatit tava in forma de chitara unsa cu putin ulei sau unt.

Am separat albusurile de galbenusuri,care le-am batut spuma cu putina sare,apoi am adaugat zaharul,zaharul vanilat si am mixat pana cand la rasturnarea castronului nu a cazut compozitia.

Pe urma am adaugat galbenusurile,laptele,apoi cu o spatula am amestecat usor albusurile,faina strecurata impreuna cu praful de copt si cacaoa.

Am turnat in tava pregatita aceasta compozitie si am dat la cuptor pentru coacere pana la testul cu scobitoarea,apoi am lasat blatul copt la racit.

In acest timp am pregatit frisca,am mixat-o impreuna cu zaharul,apoi la final am adaugat fructele si intaritorul ptr frisca.

Am taiat blatul si l-am insiropat cu siropul obtinut din apa,zaharul farin si esenta de vanilie.

Intre blaturi am ornat frisca cu fructe.Deasupra am ornat tortul cu glazura alba amestecata cu putina cacao(am obtinut o culoare maronie)pe marginea tortului am uns cu ciocolata topita iar corzile le-am format cu glazura alba.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar chitara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

gaby_duceag 1

03.01.2015, 23:19

superb!! si cata munca!!!

Ligia Bxl 1

16.01.2015, 00:10

multumesc fete dragi

tarasmariana 1

19.02.2015, 21:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Triple chocolate cake