Tort aniversar

de alilianaa in Torturi, 23 Iul 2013 | 3702 vizualizari

 

Un tort special pentru o fiinta la fel de speciala: mama.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua,
  • o cana de zaha,
  • un praf de copt,
  • 7 linguri faina,
  • 2 linguri amidon,
  • 6 linguri apa,
  • 6 linguri ulei,
  • esenta de rom,
  • un praf de sare
  • Crema I :
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri zahar,
  • 2 linguri cacao,
  • o cutie mascarpone,
  • esenta rom
  • Crema II:
  • Smantana pentru frisca La Dorna-200ml
  • 4 linguri zahar pudra
  • Sirop:
  • 4 linguri zahar,
  • 300 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

Blatul: albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se fac spuma, dupa care se adauga zaharul in portii mici. Se mixeaza bine pana ajunge ca bezeaua. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul. Se pun peste albusurile batute bine. Se mixeaza. Se adauga aromele. Se mixeaza.

Faina, amidonul  si praful de copt se amesteca. Se pun lingura cu lingura in aluatul de mai sus. Se scot telurile si se introduce o spatula cu care vom amesteca aluatul, normal de jos in sus. Se pune la copt in forma dreptunghiulara. Se coace la foc mediu 25-30 min. Se face testul scobitorii.

Crema I: galbenusurile se freaca bine cu cele 4 linguri zahar. Se pun pe baie de abur si cand compozitia s-a legat se adauga cacaua si esenta de rom. Se da la racit. Cand este racita se amesteca cu mascarpone. Se pune la rece.

Crema II: smantana pentru frisca se bate bine cu 4 linguri de zahar pudra

Sirop: se pune la caramelizat 4 linguri zahar, cand a capatat culoarea caramelului se adauga apa. Se stinge focul si se lasa siropul la racit.

Ornat: fulgi de ciocolata, inimioare zahar

Asamblare: se taie blatul in doua pe lung dupa care se mai taie pe jumatate astfel incat sa iasa patru jumatati de blat.

Blat-insiropare- crema ciocolata-blat-insiropare-frisca- blat- ciocolata.. ...si se termina cu ultimul blat peste care pun sirop crema de ciocolata.

Se da la rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

alilianaa 1

23.07.2013, 15:50

Lavinia, multumesc mult!

alilianaa 1

23.07.2013, 15:51

Dia, multumesc si iti urez si tie la fel. Avem nevoie!

alilianaa 1

23.07.2013, 15:51

Rocsi, multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu "peripetii"