Tort aniversar

de luminita20_2006 in Torturi, 8 Dec 2009 | 6516 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat:  

  • 6 oua
  • 4 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • praf de copt
  • 3 linguri cacao

crema 1:

  • 200 gr unt
  • 150 gr zahar pudra
  • 200 gr ciocolata neangra
  • 4 linguri frisca

Sirop:

  • 100 gr apa
  • 100 gr zahar
  • zeama de la o portocala

Crema 2:

  • 200 gr frisca
  • 200 gr ciocolat alba
  • 1 portocala

Decor: 

  • frisca
  • ciocolata alba
  • ciocolata neagra

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

blat: Separam albusurile de galbenus. albusurile se bat spuna apoi se adauga treptat zaharul dupa care galbenusurile, faina, praful de copt si cacaoa. Se toarna intr-o tava si se da la cuptor 30 min.

Crema 1: untul trebuie  sa fie la temperatura camerei, acesta se bate spuma cu zaharul pudra. Ciocolata se topeste pe baie de abur dupa care se incorporeaza cu untul si la final frisca care rebuie si ea sa fie batuta.

Crema 2. Se bate frisca, iar ciocolata alba se topeste si ea pe baie de abur.Se amesteca cele 2 plus portocala taiata bucati mici. 

Sirop: SE pune la caramelizar zaharul cand a prins culoare se adauga apa, se lasa sa dea cateva clocote  se adauga zeama de la o portocala si se opreste. Cu acesta se insiropeaza blaturile  apoi se aseaza crema. Ca decor am flosit frisca si ciocolata alba si negra cu care am facut diferite figurine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos cu alune de padure