La multi ani tuturor bucatarashelor mele dragi! Va ofer in dar o felie de tort si o floare!
Blat :
Intr-un vas se pun nucile macinate, zaharul, cacaoa, esenta si apa. Se pune amestecul la foc mic si se lasa sa dea cateva clocote ca la mamaliguta. Se da la racit. In amestecul racit se adauga pe rand galbenusurile amestecand bine dupa fiecare, apoi albusurile batute spuma tare, dar lasand sa se mai vada urmele lui albe, deci nu incorporate de tot. Se pune la copt in forma unsa si tapetata cu faina pentru 25-30 de minute. Pentru siguranta se face testul scobitorii. Se da la rece.
Crema:
Untul la temperatura camerei se mixeaza foarte bine cu zaharul pudra, cacaoa, nesul, esenta de rom si lichiorul crema de ciocolata.
Blatul racit se taie in doua si se umple cu trei sferturi de crema, cu restul de crema ungandu-se tortul.
Se orneaza cu frisca batuta spuma tare dupa imaginatie.