Tort

de brunetica in Torturi, 19 Oct 2011 | 4638 vizualizari

 

un tort delicios, usor si bun

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua , 
  • 6 linguri de ulei , 
  • 1 cana zahar , 
  • 1 cana faina pentru torturi , 
  • 1pliculet praf copt , 
  • apa de trandafiri , 
  • sare .    
  • Siropul
  • 500 ml. apa , 
  • 250g. zahar , 
  • apa de trandafiri .  
  • Crema
  • budinca de capsuni .
  • Ornat
  • fructe de padure , 
  • frisca naturala , 
  • floricele de martipan , 
  • bilute din zahar , 
  • sirop roz pentru scris , 
  • colorant alimentar roz , 
  • pisicuta de zahar hello kitti , 
  • ciocolata rasa , 
  • imagine din martipan
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort:

Pentru inceput pregatim blatul:

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zagarul si il incorporam cu albusurile, adaugam faina cernuta si praful de copt si le amestecam bine cu mixerul. Galbenusurile le frecam cu uleiul si apa de trandafiri sa rezulte o crema si le adaugam la restul compozitiei, amestecam bine cu mixerul pentru a se incorpora toate bine . Turnam totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 30-40 de minunte, incercati blatul cu scobitoarea sa vedeti cand este copt. Cuptorul trebuie sa fie incalzit .

Pentru sirop:

Intr-o oala punem apa cu zaharul si lasam la foc pentru a se topi zaharul. Cand zaharul s-a topit adaugam apa de trandafiri si lasam la racit. 

Pentru ornat

Batem frisca naturala cu mixerul pana se ingroasa  si adaugam colorantul alimentar roz , la cat de intensa culoare dorim sa obtinem atat colorant adaugam si amestecam bine cu mixerul. Frisca o dam la frigider pentru 20-30 de minunte, pentru a se raci si a ne fi mai usor la ornat.

Crema:

Budinca o preparam dupa instructiunile de pe plic.

Cand blatul este copt si racit il taiem in doua. O jumatate de blat il asezam pe un platou si il insiropam, adaugam budinca si o intindem pe tot blatul, in mod proportional cu ajutorul unei spatule , dupa care adaugam fructele de padure( de preferinta sa fie proaspete nu congelate). Adaugam si jumatatea de blat ramasa o insiropam si incepem sa o ornam cu frisca. Dupa ce l-am terminat de ornat cu frisca incepem sa il ornam cu ornamentele scrise mai sus dupa gustul si placerea fiecaruia.

Pofta buna!!                                                                                                 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort ecler