Ton in sos de rosii

de aziz in Ton, 5 Apr 2011 | 7799 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o conserva ton in ulei(puteti folosi si proaspat sau orice alt fel de peste)
  • o mina de mazare verde
  • un morcov
  • un catel doi de usturoi
  • o ceapa
  • un ardei verde iute
  • o lingura pasta de tomate
  • o lingura harissa
  • o lingurita chiar mai putin zahar
  • piper sare
  • patrunjel verde un bat de telina
  • o jum lingura oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ton in sos de rosii:

se pun rosiile la grilul de la cuptor pina se coc si se formeaza caramel pe tava. Ceapa se taie marunt morcovul si telina cubulete. Scotem rosiile si le cojim. Ceapa se pune la calit intr-o tigaie cu foarte putin ulei, adaugam rosiile si le sfaramam cu lingura. Adaugam mazarea, morcovul, telina, usturoiul. Punem o cana de apa calda in tava in care am copt rosiile, amestecam cu lingura pana luam tot caramelul. Apa o punem in tigaie peste legume, punem capacul si lasam sa fiarba pana se inmoaie morcovul. Adaugam apoi condimentele, pasta de tomate, harissa si tonul scurs de ulei si ardeiul iute, iar la final o ploaie de patrunjel verde tocat marunt.

Se serveste cald dar si rece pe felii de piine prajita sau pita. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ton in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ton cu ceapa si rosii cherry