De mult timp ma gandeam la o reteta de tochitura de porc cu mamaliga. Si duminica trecuta s-a transformat in pranzul nostru. Un praz rustic si gustos, tochitura de porc cu mamaliga dupa o reteta simpla, pe care o poate face oricine :)
Ingrediente Reteta de tochitura de porc cu mamaliga
Preparare Reteta de tochitura de porc cu mamaliga
Spalam bine carnea si o taiem cubulete.
Punem bucatile de carne la prajit in ulei si lasam pe foc 10-15 minute sa fiarba in sucul propriu.
Adaugam carnatii taiati rondele si lasam in continuare pe foc pana se prajesc. Adaugam sarea si piperul apoi pasta de gogosari cu rosii si cimbrul. Punem si usturoiul taiat felii.
Mai lasam pe foc cateva minute sa se amestece bine aromele.
Inainte de a lua mancarea de pe foc, verificam cu o furculita daca carnea este patrunsa.
Luam de pe foc si servim cald cu mamaliguta si cascaval ras.
Daca vrei si alte variante, aici aici - Tochitura dobrogeana si aici - Tochitura munteneasca
Cu ce merge de minune Tochitura? Cu branza si Muraturi asortate la borcan