Soacra mea a tăiat mai mulți pui și mi-a trimis o pungă cu pipote și ficăței. M-am gândit că cea mai bună ar fi o tocăniți cu mult sos, ardei și mămăliguță. A ieșit tare bună și vă invit să o încercați și voi.
Speli pipotele și ficățeii de pui, le tai în bucăți mai mici și le pui la fiert în apă cu sare (eu le-am pus în vase diferite). Le lași să fiarbă pe jumătate. Scurgi apa și le clătești.
Tai ceapa și usturoiul mărunt și le călești în uleiul încins apoi adaugi măruntaiele și mai lași câteva minute să se călească. Adaugi condimentele și ardeii copți tăiați fâșii.
Adaugi supă de pui / apă și roșiile pasate cu sosul și le lasi să fiarbă la foc scăzut, până când măruntaiele sunt bine pătrunse.
Adaugi sare și piper după gust, iar după stingerea focului, adaugi pătrunjelul tocat mărunt.
Servesti tocănița cu mămăliguță.
1
daca va place muult usturoiul, puteti sa pisati un cățel și să-l adaugați în ultimele minute de fierbere. Eu nu l-am pisat, ci l-am tăiat mărunt și l-am pus la fiert la inceput, deoarece fetelor mele nu le plac preparatele cu gust intens de usturoi.