Carnea se taie cubulete potrivite.
Intr-o cratita punem ulei de masline si calim ceapa tocata marunt cu dafinul; adaugam usturoiul tocat marunt si el, ardeiul cubulete si morcovul curatat si maruntit. Eu am folosit ardei rosu si verde.
Cand legumele s-au inmuiat, adaugam carnea si lasam sa se rumeneasca putin la foc mare; adaugam rosiile din conserva si condimentam cu sare, piper, boia, cimbru. Si apoi adaugam pasta de rosii si sucul-turnam un pahar de vin rosu si lasam sa scada la foc mediu; cand vinul a scazut ,putem adauga putina apa , amestecand din cand in cand. Cand carnea e aproape gata, adaugam mazarea-si mai lasam sa fiarba pana totul e bine fiert si moale; iar sosul e mai gros.
Intre timp fierbem macaroanele in apa cu sare-eu am folosit tuburi, dar as opta pentru tagliatele proaspete.
Cand carnea e moale, punem in sos putin unt si apoi adaugam pastele, amestecam si servim imemdiat cu parmezan razuit.
Nu uitati sa serviti cu un vin rosu alaturi.