Zic de vara pentru ca ingredientele pentru ea sunt mai ieftine si accesibile vara..soțul meu ar papa-o vara întreaga..e una din retetele făcute săptămânal in familiuta noastră mică :) si e foarte ușor de făcut, unde mai pui ca ajunge pe ceva timp..sper sa va placa :)
E rețeta transmisă mamicai de la bunica si mie de la mămica :)
Pentru început rosiile se decojesc. Ceapa se taie solzisori/feliute subtiri. Morcovul se da prin razatoare, iar ardeiul se taie in bucati nu foarte mici. Eu le fac cam de un cm patrat. Roșiile decojite se taie marunt in mana, pastrandu-se sucul acestora. Intr-o cratita se pune ulei cât sa acopere fundul acesteia. Se caleste ceapa pana capătă o nuanta ușor aurie. Se adaoga morcovul si se lăsa la foc mediu pana morcovul se caleste si se inmoaie. Se adaoga ardeiul si se lăsa minim 10 minute ( in dependenta de faptul daca vrei ca ardeiul sa fie moale sau sa fie ceva mai crocant in tocanica). La sfârșit se adaoga roșiile tăiate si se sareaza. Lăsăm pe foc minim cca 10-15 minute si tocanica e gata.
Pofta buna :) garantez ca o sa va îndrăgostiți de tocanica de vara :)
1
Pentru ca roșiile sa se decojeasca mai ușor le puteți turna in cratita apa clocotita pe 1 minuta, apoi o varsati si turnati apa rece. Coaja se va lua foarte rapid.
2
Secretul mamicai mele pentru aceasta tocanica este adaogarea unei linguri mari de zahăr după ce puteți sarea si potriviti de gust. Încercati :)