Carnea de pui sarata si piperata, o portionam si o calim putin(pana se albeste)in 3-4 ling.de ulei.O scoatem si o lasam deoparte. Punem in uleiul ramas ceapa, o calim bine, dupa care adaugam pasta de gogosar, boiaua si ghimbirul, usturoiul tocat marunt. Mai amestecam 1 minut dupa care, punem carnea(cu tot cu zeama lasata) completam cu apa pana la nivelul carnii, punem sare si piper, foaia de dafin si lasam sa fiarba la foc mic, pana e carnea numai buna de mancat. Adaugam bulionul si cimbrul, mai lasam sa fiarba 5 minute.
Intr-un castronel desfacem o ling.de faina cu putina apa si punem scortisoara.
Cand tocanita e gata ,punem faina cu scortisoara,amestecam bine,gustam, adaugam sare si piper daca mai trebuie si lasam sa mai fiarba 1-2 min amestecand usor.
Se opreste focul si se presara patrunjel verde,din belsug.
Noi am servit cu mamaliga si cu salata de sfecla rosie.
Pofta buna!!!