Tocanita de pui exotica, in mamaliga

de kamy in Pui, 27 Oct 2011 | 7871 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne de pui(pulpe,piept)
  • 3-4 cepe
  • 2-3 ling.pasta de gogosar
  • 1 lg.cu varf ghimbir proaspat,ras sau taiat f marunt
  • 4-5 catei de usturoi(eu am pus praf de usturoi 1 lg.)
  • 1 varf cutit scortisoara
  • 200 ml.bulion
  • boia de ardei iute(sau dulce)
  • sare,piper
  • faina
  • malai
  • patrunjel verde
  • cimbru
  • o foaie de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui exotica, in mamaliga:

Carnea de pui sarata si piperata, o portionam si o calim putin(pana se albeste)in 3-4 ling.de ulei.O scoatem si o lasam deoparte. Punem in uleiul ramas ceapa, o calim bine, dupa care adaugam pasta de gogosar, boiaua si ghimbirul, usturoiul tocat marunt. Mai amestecam 1 minut dupa care, punem carnea(cu tot cu zeama lasata) completam cu apa pana la nivelul carnii, punem sare si piper, foaia de dafin si lasam sa fiarba la foc mic, pana e carnea numai buna de mancat. Adaugam bulionul si cimbrul, mai lasam sa fiarba 5 minute.

Intr-un castronel desfacem o ling.de faina cu putina apa si punem scortisoara.

Cand tocanita e gata ,punem faina cu scortisoara,amestecam bine,gustam, adaugam sare si piper daca mai trebuie si lasam sa mai fiarba 1-2 min amestecand usor.

Se opreste focul si se presara patrunjel verde,din belsug.

Noi am servit cu mamaliga si cu salata de sfecla rosie.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui exotica, in mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta englezeasca de pui cu smantana