Tocanita de ciuperci la ceaun

de antohecristina in Mancaruri de legume, 1 Sep 2013 | 10634 vizualizari

 

O reteta simpla si delicioasa pentru cei ce adora gustul, textura si aroma ciupercilor si care merge de minune cu mamaliguta .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de ciuperci
  • 1 ardei rosu mare
  • 2 cepe
  • 2-3 catei de usturoii
  • patrunjel
  • Ceva FIn Cremos de la Delaco
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ciuperci la ceaun:

Se taie ardeiul in cubulete mici, ceapa si patrunjelul se toaca marunt, iar usturoiul se piseaza. Inainte de preparare ciupercile se curata bine de resturi vegetale, pamant, turba, nisip si se indeparteaza numai partea de picior care a crescut in pamant, apoi se taie in felii medii.

Intr-o cratita incapatoare se incinge putin uleiul, se adauga ceapa si se amesteca cu o lingura de lemn pana devine semi-transparenta. Se adauga pe urma ardeiul cubulete si se amesteca pana ceapa devine sticloasa complet. Se adauga ciupercile si se amesteca cu legumele bine, dupa care se adauga apa cat sa le acopere.

Intre timp, amestecati din cand in cand ca sa nu se prinda de oala si lasati sa fiarba pana se poate strapunge ciuperca cu furculita. Inainte de a o lua de pe foc se adauga sare si piper dupa gust, patrunjelul verde si usturoiul pisat. Pentru un gust deosebit, in momentul servirii se orneaza cu Ceva Fin Cremos de la Delaco .

TIPS-URI

1

nu se indeparteaza pielita de pe palaria ciupercilor ,deoarece prin aceasta i se scade valoarea nutritiva

2

ciupercile se spala numai in momentul folosirii in jet de apa rece sau se tin cateva minute intr-un vas cu multa apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci la ceaun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gratin cu dovlecel si rosii