Este tot o reteta by Laura care m-a incantat si am preparat-o la multicooker.
Diferenta intre reteta mea si a ei este marimea morcovilor, ea a folosit din cei mititei, ca deh, teroristii ei sunt micuti, eu am folosit din cei mari, ca pentru toristii mei :)))))))))))
Muah, Laura, multumesc pentru reteta!
Reteta Laurei este aceasta:
http://www.bucataras.ro/retete/tocanita-de-cartofi-si-morcovei-cu-perisoare-59724.html
Pregatim toate ingredientele in felul urmator: tocam canea impreuna cu 2 cepe, 1/2 legatura de patrunjel si 3 graunti de usturoi, apoi o asezonam cu sare, putin piper si cimbru si vom incorpora in ea orezul, 2 linguri ulei si ouale intregi.
Punem apa cu putina sare in vasul multicookerului, conectam aparatul la sursa de curent, setam functia FRY pentru 15 minute si fierbem perisoarele, inlaturand spuma care se formeaza deasupra.
Nu trebuie sa fie fierte definitiv, ca le vom prepara si impreuna cu cartofii.
Intre timp pregatim restul ingredientelor, curatam ceapa si o tocam solzisori, curatam cartofii si morcovii si ii taiem in cuburi, respectiv bucatele mai lungi, curatam usturoiul si il tocam rondele.
Dupa ce au fiert perisoarele, le punem intr-o sita la scurs, iar in vasul multicookerului, fara a-l clati, punem 2 linguri ulei si il punem la incins, apoi calim ceapa si usturoiul in el(tot pe programul FRY/10 minute).
Dupa expirarea timpului, iar ceapa devenind translucida, adaugam in vas cartofii si morcovii si turnam zeama de la perisoare, cat sa ii acopere.
Setam programul STEW pentru 30 de minute, inchidem capacul, iar pe la jumatatea timpului, adaugam perisoarele, ketchupul si asezonam cu condimente dupa gust.
La final, dupa deconectarea aparatului de la sursa de curent, adaugam patrunjelul tocat.
A iesit foarte buna aceasta tocanita, chiar au laudat-o baietii mei!
1
Timpul de fierbere, al perisoarelor depinde de carnea folosita, respectiv de orezul folosit.