Titlul era..."CEA MAI SIMPLA TOCANITA DE CARTOFI CU CARNE"asta ptr ca mai stiu si alte retete de tocana cu mult mai multe ingrediente,dar asta am facut-o acum,la repezeala
Eu gatesc tocanita de cartofi si fasole boabe aproape numai iarna ptr ca in celelelte anotimpuri avem multe legume proaspete si automat ...mult mai multe variante...
E prima oara cand o gatesc dupa aproape 1 an si am facut-o...de mai simplu nu cred ca se poate.
Carnea an spalat-o,am taiat-o cuburi si am pus-o la calit in putin ulei.Cand a devenit alba,am adaugat ceapa.le-am lasat 5 min sa se caleasca impreuna,am pus foaia de dafin,boiaua,am amestecat si am adaugat apa fierbinte,cam o palma peste carne,am pus capacul si am lasat sa fiarba la foc mic.Cand carnea e aproape fiarta,adaugam cartofii,taiati cum dorim,sare si piper.Cand s-au fiert adaugam amidonul desfacut cu putina apa,mai lasam sa fiarba 4-5 clocote,opriti focul si adaugati patrunjel verde, marar si gata mancarea.
Serviti cu muraturi.
Pofta buna!!!
1
cand opriti focul, "pescuiti" foaia de dafin si o aruncati