Tocanita de cartofi

de Valyvalentyna in Mancaruri de post, 15 Iul 2014 | 4289 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi
  • 1 morcov mai maricel,
  • 1 ceapa,
  • 1 ardei gras,
  • 1 dovlecel mic,
  • cateva fire patrunjel,
  • piper, sare {dupa gust},
  • cateva fire marar.
  • 2-3 catei de usturoi,
  • 2 linguri bulion,
  • apa calduta cat cuprinde {sau supa},
  • 3 linguri ulei.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi:

Curatam cartofii si ii spalam, ii taiem cuburi si ii lasam in apa pana dam pe razatoare morcovul, tocam ardeiul, dovlecelul si ceapa. Punem intr-o cratita uleiul si cand se incinge adaugam ceapa, o lasam pana devine sticloasa apoi adaugam restul legumelor si punem si o cescuta de apa {supa} calda si le lasam 3-4 minute. Adaugam cartofii taiati cubulete, amestecam si adaugam apa {supa} calduta cat cuprinde. Lasam 5 minute si intre timp se mai adauga cate un pic de apa sau supa. Lasam sa fiarba. Dupa ce a dat in fiert prima data condimentam de sare si piper si usturoiul pisat si mai lasam sa fiarba {intre timp e posibil sa  mai adaugam apa pt. ca o sa scada} Spre final adaugam si bulionul mai lasam 3 minute si adaugam si zarzavaturile tocate si putem opri focul.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

Se serveste cu acritura: castraveti la otet, gogosari chiar si cu diferite salate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii