Tocanita de ardei copti si vinete

de simona72 in Mancaruri de post, 5 Aug 2013 | 15975 vizualizari

 

Este o reteta care mie imi aduce aminte de copilarie, o pregatea bunica si o matusa din partea tatalui de undeva din Moldova... Nu este vara sa nu o fac si eu, ca si garnitura langa o friptura s-au simpla ca si mancarica de post.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei kapia
  • 4-5 cepe
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 vanata
  • 1 cutie rosii taiate cuburi
  • 3-4 morcovi
  • 1-2 linguri pasta de gogosari
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita ienibahar macinat
  • 1 legatura patrunjel proaspat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ardei copti si vinete:

In primul rand ardeii kapia spalati si copti pe plita, apoi curatati de coaja si cotoare si taiati cuburi mari. Ceapa o taiem pestisor si o calim in ulei. Adaugam morcovii curatati si taiati rondele. Lasam sa se caleasca la foc incet 5 minute.

Vanata o spalam, o curatam de coaja si cotor, o taiem cuburi de aproximativ 1-2 cm, o pudram cu sare si o lasam 10 minute. Adaugam ardeiul kapia pregatit dinainte, pasta de gogosari, 1 cescuta apa si lasam sa fiarba 30 minute. Cand mancarea este aproape gata adaugam vanata taiata cuburi si rosiile de la cutie. Lasam pe foc inca 20 minute, cand mancarea a mai scazut putin si legumele sunt fierte. Adaugam dupa gust sare, piper, ienibahar macinat si patrunjel proaspat tocat marunt.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

ardeiul kapia poate fi inlocuit cu ardei gras(eu il prefer pe cel kapia pt ca este mai dulce)

2

rosiile de la cutie pot fi inlocuite cu rosii proaspete curatate de coaja

3

se pot adauga si alte legume in functie de preferinte si ce aveti la indemana

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ardei copti si vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ostropel de...legume