Tocanita cu carne de vita in sos de vin

de Lia_ in Vita, 19 Sep 2014 | 13112 vizualizari

 

Normal ca e cea mai buna cu fond de vita, vin rosu din belsug si scazuta la cuptor 2.5 ore. Sa nu va sperie fondul acesta de vita. Este zeama de la o supa care poate fi din carne sau doar de legume. Ei, da, este musai sa o adaugati daca vreti sa obtineti cea mai buna tocanita pana acum votata in familia noastra. Eu am avut supa obtinuta dupa ce am fiert carnea de vita si legumele pentru o salata de boeuf de la Bya, cea cu conopida, dar nu am pus linte. :)

 

INGREDIENTE

  • 700 g rasol de vita fara os
  • 2-3 linguri de faina
  • sare (de mare ar fi ideala)
  • piper negru proaspat macinat
  • ulei de masline pentru preparat
  • 125g slaninuta afumata
  • 2 morcovi
  • 600 g telina (am pus dovlecel)
  • 100g ceapa mica (salote)
  • crengute de cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 175 g ciuperci
  • 1 lingura de pasta de rosii
  • 350ml vin rosu (cei care nu au voie sa puna vin inlocuiesc cu cateva linguri de otet balsamic si apa)
  • 250ml fond de vita
  • 1 mana de patrunjel tocat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu carne de vita in sos de vin:

1. Ai nevoie de doua cratite, sau tigaie mare antiaderenta si cratita in care va fierbe la cuptor.

2. Incinge cuptorul la 150grd (treapta 2 de aragaz)

3. Intr-o punga cu zip (una rezistenta mai lunga sa nu se rupa) pui faina, sare si piper.

4. Spala carnea, scurge-o bine (eventual tamponezi cu servete din hartie groase) si taie carnea cuburi cat o inghititura de mari).

5. Pune carnea in punga, inchide-o bine la gura si scutur-o ca sa se pudreze carnea. Eu o scot in tava cu manere si gauri mari de la steamer si o cern de surplusul de faina. Deci scapati cumva de surplusul de faina.

6. Intr-o cratita sau tigaie antiaderenta prajesti carnea in transe, sa nu fie inghesuita. Scoti carnea in cratita in care va fierbe la cuptor.

7. Slanina taiata feliute o prajesti dupa carne si o muti sub capac in cealalta cratita.

8. Spala si curata de coaja morcovii si telina. Taie-le de 2 cm.

9. Morcovul, telina, ceapa mica intreaga, cimbru si dafin le sotezi la foc mediu 5 minute in aceeasi tigaie-cratita teflonata.

10. Taie ciupercile in doua sau 4 daca sunt mari. Pune-le in tigaie impreuna cu pasta de rosii. Le prajesti 2-3 minute.

11. Adaugi vinul rosu si racai tigaia pe fund.

12. Adaugi supa si le fierbi 5 minute.

13. Rastorni totul peste carne. Lichidul trebuie sa acopere bine amestecul.

14. Pune capac si da-o la cuptor pentru 2 ore si jumatate la 150grade.

15. Cand este gata, ii presari patrunjelul tocat si o decorezi cu crenguta de cimbru.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Meniul complet este sa fie servita alaturi de varza creata trasa in unt si piure de mustar. Voi inregistra candva si retetele acestea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu carne de vita in sos de vin" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi noi cu marar si scarita afumata - Reteta savuroasa si satioasa