Este prima mea reteta cu carne de iepure 😏
Am ales o reteta traditionala franceza din regiunea Nord Pas-de-Calais cu prune uscate si bere. Sosul este delicios si onctuos iar carnea este frageda datorita gatirii in bere.
Am acompaniat-o cu crochete de cartofi dar o salade verde este suficienta dupa parerea mea 😊.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/06/tocana-de-iepure-cu-prune-uscate-si-bere.html
Taiati carnea in bucati potrivite.
Curatati si spalati ceapa (partea verde am folosit-o in crochetele de cartofi).
Intr-o oala mica puneti prunele si stafidele, adaugati coniacul si puneti pe foc.
Cand incepe sa fiarba, luati de pe foc si flambati - atentie! Rezervati si lasati sa macereze.
Intr-o marmita topiti untul si puneti ceapa la prajit.
Adaugati sunca si rumeniti impreuna.
Puneti bucatile de carne si colorati-le pe toate partile.
Presarati faina deasupra si amestecati. Turnati berea.
Adaugati cimbrul si foaia de dafin, puneti sare si piper, amestecati si aduceti la fierbere.
Acoperiti si lasati sa fiarba la foc potrivit timp de 45 minute.
Adaugati prunele, stafidele si sosul de rosii si gatiti impreuna timp de 15 minute.
Este gata, puteti servi.