Tocana de dovlecei

de iry-gabriela in Zacusca, 7 Aug 2012 | 13763 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg de dovlecei,
  • 1 kg de ceapa,
  • 1 kg de morcov,
  • pasta de rosii (facuta din 2 kg de rosii),
  • 600 ml ulei,
  • o cana de orez,
  • sare ,
  • piper
  • foi de dafin.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de dovlecei:

Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Morcovul se curata si apoi se da pe razatoarea mica. Dovleceii se curata de coaja si de seminte, dupa care se da pe razatoarea mare. Ceapa si morcovul se calesc bine in ulei impreuna cu foile de dafin, sare si piper dupa gust. Dupa care se adauga dovleceii dati pe razatoare si se lasa impreuna pana se inmoaie bine. Dupa ce s-au inmuiat bine si dovleceii se adauga si orezul, care se lasa pana se umfla un pic, adaugandu-se apoi si pasta de rosii. Se lasa la fiert pana uleiul se ridica deasupra. Se lasa sa se racoreasca un pic dupa care se aseaza in borcane si sa da la cuptor pentru 30 de minute. Se lasa sa se raceasca bine in cuptor si apoi se depoziteaza in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Sim0na 1

08.08.2012, 10:18

Foarte buna trebuie sa fie..

iry-gabriela 1

08.08.2012, 16:27

gaby_gabytza 1

09.08.2012, 18:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana de legume la borcan