Tocana de ardei copti

de dakris in Mancaruri de post, 8 Iul 2012 | 8739 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8-10 ardei
  • 1 kg rosii
  • 1 morcov
  • 5 cepe medii
  • patrunjel
  • ulei
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de ardei copti:

Ardeii proaspeti se spala si se aseaza in tava in cuptorul preincalzit. Se intorc pentru a se coace pe toate partile, apoi se aseaza intr-o cratita, se presara sare si se acopera cu un capac. Dupa ce s-au racorit, se curata de coaja, se rup fasii de cca 1 cm indepartandu-se semintele.

Rosiile spalate se pun intr-o cratita varsandu-se peste ele apa fiarta. Se mentin 1-2 min, apoi se scot si se decojesc. Se taie cubulete.

Ceapa se toaca dupa preferinta, morvovul se rade prin ochiurile mici ale razatorii si se inabuse impreuna intr-o cratita cu cca 100 ml ulei si 1 cana apa. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga cuburile de rosii, se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba. Dupa ce au fiert si rosiile se adauga fasiile de ardei si se mai lasa sa fiarba 10 min. Se condimenteaza dupa gust. La final se adauga patrunjelul tocat.

TIPS-URI

1

Se poate adauga si carne de pui.

2

Ardeii se pot pune si intregi, cu tot cu codita, fara a se mai rupe fasii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de ardei copti" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

Sim0na 1

08.07.2012, 17:17

O bunatate!!!

MotanLaOale 1

08.07.2012, 19:54

MIUTA 1

08.07.2012, 23:33

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Morcovi la cuptor cu portocale si cimbru