Toba de porc

de Andra_Constantinescu in Mezel de casa, 21 Dec 2015 | 10286 vizualizari

 

Pentru toti iubitorii de mezeluri de casa: va invit sa salivati :D

 

INGREDIENTE

  • o jumatate de capatana de porc cu masa de 3,3 kg (carne grasa, carne slaba, ureche, falca);
  • apa;
  • sare;
  • piper negru macinat;
  • un mat gros de porc.
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Toba de porc:

Se elimina grasimea de pe capatana, apoi aceasta din urma se spala, se taie in 2-3 bucati mari si se fierbe in apa cu sare intr-o oala sub presiune, circa o ora sau pana cand carnea cade de pe oase.

Daca folositi oala sub presiune, dupa timpul de fierbere, oala se ia de pe foc si se asteapta circa 20 de minute pentru a se racori. Se apasa pe butonul de depresurizare si daca nu mai iese abur, atunci se poate deschide capacul oalei in siguranta.

Se scoate capatana pe o tava, apoi se elimina oasele, ochiul, gingiile si dintii, iar carnea ramasa se taie fasii. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, si se amesteca.

Se verifica matul, sufland pe el, ca nu cumva sa fie spart. Se umple cu carnea (lejer, pentru a nu se sparge), apoi se leaga cu ata la ambele capete.

Toba se pune la fiert, la foc mic, in apa cu sare, circa 30-40 de minute, si se inteapa din cand in cand cu un ac pentru a nu se sparge matul. Dupa ce s-a fiert, se scoate din apa si se lasa la uscat, presata intre doua tocatoare, cu o greutate deasupra. Se serveste a doua zi.

 

TIPS-URI

1

Optional, in apa in care fierbeti carnea, se pot pune 1-2 foi de dafin.

2

Daca va place, puteti pune si usturoi pisat in carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Toba de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

gaby_gabytza 1

09.12.2019, 09:37

Excelenta

UrsanMihaela 1

09.12.2019, 18:05

Rahela Velicu 1

14.12.2021, 09:16

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Carnati de casa