Este un preparat din Marea Britanie ce are la baza budinca Yorkshire si carnati.
Este o reteta usor de preparat si foarte delicioasa.
Pentru a prepara aceasta reteta incepem prin a intepa carnatul cu o scobitoare pe intreaga suprafata.
Aranjam carnatul in forma de spirala, il punem intr-o tava rotunda unsa cu putin ulei si punem la cuptor, la 220 grade C, pentru 20 minute (sau pana cand este bine copt) .Intoarceti in timpul coacerii, carnatul de pe o parte pe cealalta.
Intre timp pregatim compozitia pentru Yorkshire Pudding.
Punem intr-un bol cele 3 oua, laptele, un praf de sare si mixam bine .La final adaugam faina, mixam, avand grija sa nu se formeze cocoloase.
Lasam compozitia sa se odihneasca 10-15 minute.
Cand carnatul este copt, scoatem tava din cuptor si varsam compozitia din bol.
Punem din nou tava la cuptor ridicand temperatura la 240 grade C, si coacem timp de 20-25 minute.
Cand este gata, scoatem tava, feliem dupa plac si servim.
POFTA BUNA !
1
Tipul de carnati folositi in reteta originala sunt carnatii Cumberland.