Tiramisu reţetă originala, cu frisca, mascarpone si cafea

de Lavinia in Prajituri, 13 Ian 2013 | 22923 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originala, cu frisca, mascarpone si cafea
Tiramisu-ul clasic este compus din straturi de biscuiti Savoiardi (ladyfingers) inmuiati in cafea si licoare (de obicei, amaretto sau Marsala), alternand cu un amestec cremos de mascarpone, zahar si oua. Acest desert captivant este adesea decorat cu pudra de cacao sau ciocolata rasa pentru a completa experienta gustativa.



In ciuda popularitatii sale, originea exacta a tiramisu-ului ramane subiect de dezbatere. Desi multe povesti locale isi revendica dreptul de a fi inventatorii acestui desert, este acceptat ca tiramisu-ul modern a inceput sa castige popularitate in anii '60 si '70, fiind introdus in restaurantele din nordul Italiei si apoi raspandindu-se rapid in intreaga tara si peste hotare.



Cu un echilibru perfect intre dulceata, cremozitate si savoare de cafea, tiramisu-ul este o experienta culinara inconfundabila care aduce un strop de rafinament si deliciu in orice ocazie. Este un desert adorat atat pentru gustul sau deosebit, cat si pentru aspectul sau atragator, si este adesea servit la sfarsitul unei mese festive sau ca deliciu pentru a rasfata simturile in orice moment al zilei.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Tiramisu reţetă originala, cu frisca, mascarpone si cafea
  • 400 g piscoturi de cacao
  • 350 ml cafea tare+100 ml Amaretto
  • 500 g mascarpone
  • 4 galbenusuri
  • 80 g zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 fiola esenta de rom
  • 40 g Nesquik/cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originala, cu frisca, mascarpone si cafea:

Cum se prepara Tiramisu reţetă originala, cu frisca, mascarpone si cafea

Mixati galbenusurile cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si se topeste complet zaharul.Se adauga mascarponele si se amesteca usor cu o lingura.Separat se mixeaxa frisca tare si se adauga treptat cate o lingura din crema de galbenus si mascarpone.La final se adauga esenta de rom.

Asamblare:

Un rand de piscoturi insiropate,un rand de crema si tot asa pana terminam.(mie mi-au iesit 3 randuri de crema si 3 de piscot)

Se pudreaza cu cacao/nesquik si se da la rece pentru cateva ore.
Serviti alaturi de ice caffe latte sau lemon ice tea. Recomandam si tiramisu cu capsuni

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originala, cu frisca, mascarpone si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Lavinia 1

18.01.2013, 20:40

Multumesc frumos pentru aprecieri!

mihaela25_lc 1

19.01.2013, 19:55

unde se gasesc piscoturi negre?

Lavinia 1

19.01.2013, 20:37

sunt de la firma Boromir,le-am primit nu le-am cumparat eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Tiramisu reţetă originală