Tiramisu reţetă originală
Este prima data cand fac tiramisu si mi-a iesit tare bun, nesperat de bun. Am folosit pentru insiroparea piscoturilor cafea si pentru o portie mai mica (destinata copiilor) am folosit suc de visine. Ambele au iesit delicioase.
Tiramisu reţetă originală
Intr-o cratita se amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Se pune pe foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa crema. Se lasa deoparte sa se raceasca. Separat se mixeaza branza mascarpone si se adauga cate putin din crema de oua. Frisca se bate spuma tare apoi se incorporeaza in crema de branza. Se omogenizeaza si se lasa deoparte.
Se prepara 400 ml cafea si se indulceste dupa gust. Se lasa sa se raceasca.
Se ia cate un piscot si se scufunda pret de 2-3 secunde in vasul cu cafea. Se aseaza intr-un vas de yena, acoperind fundul vasului cu piscoturi. Se unge deasupra cu crema de mascarpone si se presara peste tot cacao. Se inmoaie alte piscoturi si se aseaza desupra formand al doilea strat. Se unge din nou cu crema si se presara cacao. Se da la rece pentru cel putin 3 ore, sau cel mai bine peste noapte.
Pentru copii, am inmuiat piscoturile in suc de visine si am renuntat la cacaoa din mijloc. Se dau la rece, dupa care se portioneaza cu un cutit subtire si bine ascutit.
Pofta buna!
1
Sucul de visine l-am preparat din apa si sirop de visine facut in casa, insa se poate folosi si sucul de la compotul de visine.
2
Se poate prepara o cafea mai slaba daca vor servi din tiramisu si copii.