Tiramisu reţetă originală

de Julia_Snow in Prajituri, 20 Mar 2014 | 8996 vizualizari

 

 Tiramisu reţetă originală

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 500 g. mascarpone (eu am folosit cu 80% grasime)
  • 3 oua
  • 80 g. zahar
  • 500 ml. cafea
  • 600 g. piscoturi
  • 25 ml. esenta de migdale (o sticluta)
  • cacao pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală

Se prepara cei 500 ml. de cafea tare (pentru mine "tare" a insemnat 500 ml. apa si 7 lingurite cafea) si care nu se indulceste (chestie de gust).
Se separa ouale, galbenusurile se pun intr-un vas, pe bain-marie impreuna cu jumatate din zahar si se amesteca pana cand incep sa se albeasca, moment in care se lasa deoparte la racit.
Separat se bat spuma albusurile, cu restul de zahar, pana se intaresc.
Peste galbenusurile racite se adauga mascarponele si esenta de migdale, amestecandu-se pana cand compozitia devine omogena. Urmeaza a se adauga albusurile.
Apoi incepe asamblarea (eu am folosit un vas de sticla): un rand de piscoturi insiropate cu cafea (piscoturile se trec foarte repede prin cafea.Daca le tinem mai mult, riscam sa iasa un tiramisu gustos dar care nu e tocmai apetisant atunci cand il privim.Adica foarte moale:)  ), un rand de crema si tot asa. Eu am pus 3 straturi.
Important e ca fiecare strat de piscoturi sa fie asezat invers fata de anteriorul.
Dupa ultimul strat de crema se cerne un strat de cacao si se da la frigider pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]