Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală
Se prepara cei 500 ml. de cafea tare (pentru mine "tare" a insemnat 500 ml. apa si 7 lingurite cafea) si care nu se indulceste (chestie de gust).
Se separa ouale, galbenusurile se pun intr-un vas, pe bain-marie impreuna cu jumatate din zahar si se amesteca pana cand incep sa se albeasca, moment in care se lasa deoparte la racit.
Separat se bat spuma albusurile, cu restul de zahar, pana se intaresc.
Peste galbenusurile racite se adauga mascarponele si esenta de migdale, amestecandu-se pana cand compozitia devine omogena. Urmeaza a se adauga albusurile.
Apoi incepe asamblarea (eu am folosit un vas de sticla): un rand de piscoturi insiropate cu cafea (piscoturile se trec foarte repede prin cafea.Daca le tinem mai mult, riscam sa iasa un tiramisu gustos dar care nu e tocmai apetisant atunci cand il privim.Adica foarte moale:) ), un rand de crema si tot asa. Eu am pus 3 straturi.
Important e ca fiecare strat de piscoturi sa fie asezat invers fata de anteriorul.
Dupa ultimul strat de crema se cerne un strat de cacao si se da la frigider pana a doua zi.