Tiramisu reteta cu capsuni si cocos

de Corinuta in Prajituri, 8 Iun 2015 | 8533 vizualizari

 

Nu e Tiramisu reţetă originală, nici pe aproape, dar e o varianta aromata cu capsuni si cocos, doua ingrediente care mie imi plac tare mult.

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 400 g piscoturi
  • 200 g fulgi de nuca de cocos
  • 500 g capsuni
  • 500 g mascarpone
  • 400 ml lapte
  • 2 cani apa fierbinte
  • 10 linguri zahar
  • 4 linguri amidon
  • cacao pentru pudrat deasupra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reteta cu capsuni si cocos:

Tiramisu reţetă originală

Intr-un blender mixam apa fierbinte cu 100 g nuca de cocos, apoi o strecuram si lasam deoparte la racit. In laptele de cocos obtinut o sa inmuiem piscoturile.

Incalzim laptele, cand este fierbinte il mixam cu celelalte 100g de cocos, il strecuram si-l punem la fiert.

Amestecam 6 linguri de zahar cu amidonul, adaugam lapte caldut, omogenizam bine apoi turnam compozitia obtinuta peste lapte si fierbem pana se ingroasa mai ceva ca o budinca. Cand e gata o acoperim cu o folie alimentara sa nu faca pojghita deasupra si o dam la friginder. 

Capsunile le spalam, le curatam si le amestecam cu restul de zahar cu un mixer vertical.  Adaugam mascarponele, mai mixam putin, iar la sfarsit adaugam si budinca de cocos. Dam crema obtinuta la frigider. 

Intr-o tava asezam un rand de piscoturi inmuiate in laptele de cocos, apoi jumatate din crema, din nou un rand de piscoturi si restul de crema, dupa care o pudram cu cacao si o dam la frigider. 

Piscoturile nu trebuiesc tinute mult la inmuiat, doar le scufundati odata in lapte, le scurgeti bine si le asezati in tava. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

daca aveti tava dreptunghiulara inalta, tapetati-o cu o folie alimentara, asezati prajitura direct in ea si dati-o la frigider de pe o zi pe alta, apoi o rasturnati pe tava de servit si pudrati cu cacao

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta cu capsuni si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Corinuta 1

09.06.2015, 10:31

Multimesc dragii mei!

Micutza Luana 1

09.06.2015, 14:20

buna varianta asta like

kytz 1

09.04.2018, 11:59

Super bun în această variantă, pe care o voi proba cât de curând!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ruladă de bezea cu căpşuni