Tiramisu e unul din torturile preferate de baiatul meu, Cristian, bineinteles ca de ziua lui i-am pregatit acest tort.
Tiramisu reţetă cu blat
Blat:
Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul treptat, se mixeaza in continuare pana acesta se topeste si se obtine o spuma densa, lucioasa. Apoi se incorporeaza pe rand galbenusurile si la urma faina si praful de copt. Se coace in tava rotunda de 26 cm timp de 25-30 minute la 180 grade.
Crema:
Frisca se mixeaza cu 2 linguri de zahar pudra. Ouale se bat impreuna cu zaharul pana isi maresc volumul, apoi se pun la fiert pe baie de aburi. Se bate incontinu cu telul pana se ingroasa crema. Se da deoparte. Gelatina se pune la hidratat cu 50ml apa timp de 10 minute, apoi se topeste la foc mic si se amesteca in crema calda. Cand crema s-a racit putin se adauga putin cate putin crema de mascarpone mixand la viteza mica, apoi se incorporeaza frisca si lichiorul sau esenta de migdale.
Blatul de tort racit se taie in 3 felii, se insiropeaza si se umple cu crema. Se orneaza dupa imaginatie, eu am folosit o glazura de ciocolata.