Tiramisu reţetă adaptata

de kamy in Prajituri, 16 Feb 2011 | 7153 vizualizari

 

Am incercat sa nu ma abat prea mult de la Tiramisu reţetă originală, insa am adus ceva modificari in varianta mea ;)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet mare piscoturi(4 folii)
  • 500 gr.mascarpone
  • 200 gr zahar pudra
  • 2 oua
  • 3 galbenusuri
  • 1 plic gelatina transparenta dr.otker
  • 50 ml liquore amaretto
  • esenta rom,vanilie,migdale(daca nu aveti liquore)
  • 300 ml cafea expresso fara zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă adaptata:

Tiramisu reţetă adaptata

Preparam gelatina dupa instructiunile de pe plic in 100 ml apa si o lasam sa se raceasca.

Se freaca spuma galbenusurile, ouale intregi cu zaharul pudra,pana se mareste volumul,se adauga esentele,liquoreul si cate o ling.de mascarpone amestecand acuma incet de jos in sus cu o ling.,adaugam gelatina rece(dar aveti grija sa nu apuce sa se inchege)amestecand usor pana se omogenizeaza.

Intr-o forma dreptunghiulara se pune un rand de piscoturi inmuiate-n cafea,peste, jumate din crema,iara piscoturi inmuiate si crema.Se da la rece cateva ore iar inainte sa o servim pudram deasupra,cacao.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

piscoturile numai le treceti foarte repede prin cafea...daca le lasati mai mult ca se inmoaie prea tare

2

eu de data asta am pus deasupra 2 randuri de piscoturi,la cererea expresa a Sabinei

3

ar fi bine daca ati avea liquore amaretto,care este un ingredient care nu lipseste din reteta originala

4

se poate face si fara gelatina,dar mie imi place mai mult cu...e mai ...ferma crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă adaptata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

kamy 1

17.02.2011, 19:28

cris....am 4 mari si 3 pui cand am cumparat casa,am avut 1,dar f multi oameni isi arunca animalele pe acolo,ca-i la drum asa am ajuns la atatia...de mila vb lui nicu...mai bine cresteam un porc

mirela0911 1

17.02.2011, 22:33

ce bunatate ai facut

kamy 1

17.02.2011, 22:38

mirela...parca nici gustul nu mi-l mai aduc aminte

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu lapte condensat