Tavalite

de Alinutza80 in Prajituri, 4 Mai 2012 | 7360 vizualizari

 

delicioaseeeeeeee

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 5 oua
  • 250 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa minerala
  • 250 gr faina
  • 1 praf de copt
  • GLAZURA:
  • 250 gr unt sau margarina
  • 200 gr zahar praf
  • 50 gr ciocolata
  • 1 lingura cacao
  • 2-3 linguri smantana pentru frisca sau lapte
  • PENTRU ORNAT:
  • nuca de cocos
  • nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tavalite:

Se separa galbenusurile de albusuri.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine ca o spuma mai groasa si se deschide la culoare. Apoi se adauga treptat uleiul, continuand sa mixam, apoi apa minerala. Tot treptat se incorporeaza si faina amestecata cu praful de copt.

Separat se bat spuma tare cu un praf de sare. Cu o lingura de lemn se incorporeaza usor albusurile in amestecul de galbenusuri si se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se pune in cuptorul preancalzit aproximativ 30 de minute, se face testul cu scobitoarea.

Pana blatul se raceste complet, se pregateste glazura de ciocolata. Se pune la topit untul/margarina, zaharul praf, ciocolata, smantana pentru frisca/laptele si cacaoa. Se amesteca bine si se lasa sa fiarba cateva minute pana se ingroasa putin.

Dupa ce blatul se raceste, se taie cubulete, se da prin glazura si alternativ prin nuca de cocos si nuca macinata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalite" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tavalita