Tavalite

de Alinutza80 in Prajituri, 4 Mai 2012 | 7422 vizualizari

 

delicioaseeeeeeee

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 5 oua
  • 250 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa minerala
  • 250 gr faina
  • 1 praf de copt
  • GLAZURA:
  • 250 gr unt sau margarina
  • 200 gr zahar praf
  • 50 gr ciocolata
  • 1 lingura cacao
  • 2-3 linguri smantana pentru frisca sau lapte
  • PENTRU ORNAT:
  • nuca de cocos
  • nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tavalite:

Se separa galbenusurile de albusuri.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine ca o spuma mai groasa si se deschide la culoare. Apoi se adauga treptat uleiul, continuand sa mixam, apoi apa minerala. Tot treptat se incorporeaza si faina amestecata cu praful de copt.

Separat se bat spuma tare cu un praf de sare. Cu o lingura de lemn se incorporeaza usor albusurile in amestecul de galbenusuri si se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se pune in cuptorul preancalzit aproximativ 30 de minute, se face testul cu scobitoarea.

Pana blatul se raceste complet, se pregateste glazura de ciocolata. Se pune la topit untul/margarina, zaharul praf, ciocolata, smantana pentru frisca/laptele si cacaoa. Se amesteca bine si se lasa sa fiarba cateva minute pana se ingroasa putin.

Dupa ce blatul se raceste, se taie cubulete, se da prin glazura si alternativ prin nuca de cocos si nuca macinata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute festive din carne de curcan - Reteta dietetica

ieri la 13:59

Mâncărică de cartofi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:06

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

pe 01.02 la 20:48

Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă și economică

pe 31.01 la 16:37

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura tavalita