Daca vreti un desert care sa nu necesite foarte mult efort, dar care sa fie totusi delicios trebuie sa incercati aceste tarte. Se fac foarte usor si se mananca foarte repede. Sunt tare gustoase si nu rezista prea mult.
Pentru tarte:
Pentru umplutura:
Pentru ornare:
Faina se amesteca cu untul rece pana obtinem o compozitie nisipoasa.Se adauga oul, sarea si zaharul pudra si se framanta pana se obtine un aluat omogen
Se formeaza o bila din aluat, se acopera cu folie transparenta si se da 1ora la frigider. Apoi se intinde aluatul cu o grosime de 1/2 cm.
Se taie cercuri cu diametrul de 9 cm si se aseaza in formele de tarte. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade C 8-10 minute. Se scot tartele si se lasa la racit. Intre timp se pregateste si umplutura. Se pune frisca pe foc. Cand incepe sa fiarba se ia jos si se toarna peste ciocolata razuita in prealabil. Se amesteca pana se topeste toata ciocolata.
Turnam crema in tarte. Se lasa sa se raceasca, apoi se dau10 minute la frigider. Se orneaza cu frisca sau bezea.
Eu am facut portie dubla si s-a mancat tot!
1
Untul trebuie sa fie rece
2
Puteti folosi ce ciocolata doriti
3
Puteti adauga la crema si esenta de vanilie sau putin lichior de portocale sau ciocolata