Tarta/clafoutis cu mure

de Criss in Prajituri, 5 Aug 2014 | 5252 vizualizari

 

Ieri am primit o galetusa cu mure de cultura mari si frumoase, din care azi voi face iarasi un cheesecake la cererea lui Alex, dar am facut si o tarta. Ma rog, initial s-a vrut a fi un clafoutis insa am mixat prea mult ingredientele si compozitia a devenit prea spumoasa, astfel ca partea de jos arata ca un clafoutis insa partea superioara arata mai mult ca un pandispan. Cumva s-a separat in doua straturi cam asa ca si prajitura inteligenta. :D Asa ca i-am spus in final tarta cu mure. :D Foarte buna si aromata si daca murele n-ar avea samburii aceia suparatori, ar fi chiar perfecta. Oricum merge foarte bine la cafeaua de dimineata.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 ml lapte 
  • 130 g faina
  • 300 g mure
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta/clafoutis cu mure:

Se mixeaza ouale cu zaharul si vanilia, pana se spumeaza si isi dubleaza volumul. Se adauga faina, laptele si frisca si se mixeaza in continuare. Se toarna tot amestecul intr-o tava termorezistenta unsa cu unt . Se pun fructele si se da tava in cuptorul preincalzit. Se coace prajitura 30 minute, dupa care se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta/clafoutis cu mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu fulgi de ciocolata