Tarta pufoasa cu legume colorate si cascaval - Sunny cottage puff pastry tart

de hanna in Aperitive / Garnituri, 5 Aug 2015 | 3266 vizualizari

 

Cantitatile date sunt pentru o tarta de ajuns la 2 persoane. Ingredientele se pot inlocui sau se pot adauga rosii, ketchup/ sos de tomate pentru baza pe aluat, sau puteti sa asezati un strat subtire de aluat peste umplutura si sa faceti o placinta cu legume. Daca alegeti sa faceti asa, ungeti ultimul strat de aluat cu ou batut sa se rumeneasca auriu frumos.

Eu am tinut tarta la cuptorul meu care nu e foarte puternic cam 45 de minute.

 

INGREDIENTE

  • 250g aluat pufos ( congelat, din comert)
  • 1 cana de porumb fiert din conserva
  • 1 cana ciuperci din conserva
  • 2 cepe verzi
  • masline
  • 1 ceapa alba feliata
  • 1 ardei rosu
  • ketchup/sos de tomate/ sos alb bechamel
  • cascaval razalit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta pufoasa cu legume colorate si cascaval - Sunny cottage puff pastry tart:

Se decongeleaza aluatul. Pe o suprafata plata se pune faina si se intine aluatul, mai subtire daca e aluat pufos. 

Se unge cu putin ulei o tava si se aseaza aluatul in ea. Daca va ies capetele din tava, ca sa le rupeti frumos, treceti cu sucitoarea peste marginile tavii. 

Peste aluat puneti un strat de ketchup, sos de tomate sau sos alb bechamel si asezati toate legumele peste. Acoperiti cu un strat de cascaval razalit. 

Dati la cuptor cam 40 minute, la foc mediu sau 180 C. Aveti grija sa nu se arda cascavalul. 

TIPS-URI

1

Aluatul congelat poate sa devina lipicios la intins. Adaugati atata faina cat e necesar.

2

Verificati baza aluatului prin testul scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta pufoasa cu legume colorate si cascaval - Sunny cottage puff pastry tart" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

diaconta 1

06.08.2015, 16:27

Tare mult imi plac tartele sarate ,iar a ta cred ca-i delicioasa

Rocsi 1

06.08.2015, 22:23

Reusita tarta!

Gicuta 1

10.08.2015, 09:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta pufoasa cu fructe