Pregatirea aluatului de tarta:
Se amesteca faina si zaharul pudra impreuna cu untul rece taiat cubulete pana devine o compozitie nisipoasa.
Peste aceasta se adauga galbenusul,zeama de lamaie si apa rece treptat pana aluatul incepe sa se lege.
Cand aluatul este gata,se inveleste in folie alimentara si se introduce la frigider pentru 30 minute,dupa care se scoate se intinde cu sucitorul si se aseaza apoi in tava de tarta.
Cu ajutorul unei furculite se cresteaza aluatul si se introduce din nou la frigider pentru inca 20 minute,dupa care se scoate pe pune deasupra hartie de copt si boabe de fasole sau naut pentru a nu-i da voie aluatului sa creasca.
Se lasa la cuptor 20 minute la foc potrivit,dupa care se scot fasolele/nautul si se mai lasa 5 minute sa se rumeneasca.
Pentru a pregatii mouse-ul de fructe de padure vom pune fructele de padure pe foc cu 2 linguri zahar si 1 lingură apa si le fierbem la foc mic pana cand se înmoaie si zaharul se dizolva. Pasam apoi cu un blender si strecuram printr-o sită deasa.Cat amestecul este inca destul de cald pune in el gelatina inmuiata in apa rece si amestecam bine.Bate spuma smantana de frisca si la final amestecam in piureul de fructe de padure gelatina si apoi frisca.
Jeleul de corcoduse il vom face cu ajutorul unui plic de praf de budinca,conform instructiunilor,inlocuind laptele cu sucul de corcoduse galbene.
Pentru asamblarea tartei,vom turna in coaja de tarta mouse-ul de fructe de padure si deasupra jeleul de corcoduse,dupa care vom introduce la frigider pentru 3-4 ore.
La final se decoreaza tarta cu meringue(albus de ou batut spuma cu sirop din zahar),fructe de padure,iar pentru un aspect mai wooow flambam usor bezeaua.
Pofta buna!