.....din cauza burticii ieri am stat mai toata ziua in pat pentru ca avem picioarele umflate,iar draguta de soacra a facut o tarta super buna cu visine.....deci meritul meu nu este decat pentru unica poza pe care am reusit sa o fac cu putin inainte de a ramane platoul gol....
Pentru inceput se separa ouale. Albusurile le vom bate cu un praf de sare adaugand apoi zaharul. Peste albusurile batute spuma vom adauga galbenusurile, esenta de rom, uleiul si faina.
Separat pregatim o tava pe care o ungem cu un pic de ulei si o tapetam cu faina, apoi adaugam jumatate din compozitie. Dam tava la cuptorul bine incins pentru 15 minute, dupa care o scoatem si asezam visinile pe toata suprafata tartei pe jumatate coapta. Adaugam a doua parte din compozitie si dam iar la cuptor pentru inca 15 minute dupa care se va scoate si se va pudra imediat.
Se va taia cand se va racori un pic.
1
se pot folosi diferite fructe de sezon: caise, cirese, prune, etc.