Tarta cu urda si gem de capsuni

de Copiosus in Prajituri, 7 Feb 2013 | 3598 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:
  • 250 g. faina
  • 125 g. zahar
  • 125 g. margarina sau unt
  • sare
  • o lingurita praf de copt
Pentru umplutura:
  • 500 g. urda
  • un ou
  • 5 linguri de zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 4-5 linguri de gem de capsuni
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu urda si gem de capsuni:

Pentru inceput, se prepara aluatul. Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu zaharul, sarea si praful de copt. Se adauga oul si margarina taiata in bucati, amestecandu-le pe toate, cu varful degetelor, nu folositi palmele, pana se incorporeaza toata faina. Se framanta aluatul pana nu se mai lipeste de maini, se infasoara in folie transparenta si se pune in frigider unde se lasa minim 30 min.Se mai poate adauga zahar vanilat, sau alte esente, in functie de reteta pentru care e folosit.Daca se doreste sa fie mai crocant, nu se mai pune praful de copt.

Se amesteca bine urda cu oul,zaharul si zaharul vanilat.

Se iau trei sferturi din aluat si se intinde. Ca sa fie mai usor,se intinde direct pe foaia de copt,dupa care se pune in tava ( eu am folosit una rotunda,de 28 cm) si se inteapa cu furculita. Daca aveti tava speciala pentru tarta, e si mai bine. Se adauga urda si se niveleaza,iar deasupra se intinde gemul.

Din aluatul ramas se intinde o foaie din care se taie fasii si se face grilajul ce se aseaza peste tarta.

Se introduce la cuptor, la foc potrivit,pana cand incepe sa se rumeneasca deasupra.

Nu scoateti tarta din tava,oricat de mare ar fi tentatia :) , pana nu se raceste.  

 

http://copiosus.blogspot.ro/2013/02/tarta-cu-urda-si-gem-de-capsuni.html

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu urda si gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dovleac /mar