Tarta cu rabarbar si branza de vaci

de La Ancuta in Prajituri, 30 Mai 2011 | 7588 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat fraged:
  • 150 g faina
  • 60g unt
  • 50 g zahar
  • 1 ou
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 250 g lapte batut
  • 150 g zahar
  • 75 g faina
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 6-7 tije de rabarbar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu rabarbar si branza de vaci:

Din faina unt, zahar si ou framantam un aluat mai tare. Formam o bila din aluat pe care o invelim in folie alimentara si o dam la frigider 30 de minute.

Intre timp pregatim umplutura:

Curatam rabarbarul de coaja si il taiem bucatele.

Mixam bine branza de vaci cu zaharul si vanilia iar apoi adaugam laptele batut si ouale. Amestecam pana se omogenizeaza.
Adaugam faina cernuta si amestecam iar la final incorporam coaja de lamaie rasa si rabarbarul taiat.

Scoatem aluatul din frigider si il intindem in tava rotunda (26 cm) unsa bine cu unt. Intindem aluatul cu dosul mainii pe toata suprafata tavii si il ridicam putin si pe marginea tavii.

Dam la cuptor, la foc mic ~ 10 minute (pana nu mai luceste). Scotem din cuptor si turnam umplutura in tava, peste aluat.

Dam la cuptor, la foc potrivit inca 30 de minute, pana se rumeneste usor deasupra. Lasam sa se racoreasca iar apoi scoatem din tava.

Portionam dupa ce s-a racit complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu rabarbar si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu branza si stafide