Este tarta mea preferata si o fac de cate ori vreau sa ma rasfat cu ceva dulce .
Aluatul :
Migdalele se toaca si se pun intr-un castron cu faina cernuta , zaharul, apa , praful de sare si untul taiat cubulete. Amestecam pana obtinem un aluat sfarmicios.
Din aluat formam o bila, il invelim in folie si dam la frigider pentru 30 minute dupa care il intindem intr-o forma de tarta . Il dam din nou la frigider pana cand pregatim umplutura.
Umplutura:
Curatam fructele , le taiem in sferturi si indepartam samburii.
Scoatem aluatul din frigider , il intepam din loc in loc cu furculita , presaram pe el putin zahar si asezam fructele . Punem totul in cuptor pentru 15 minute .
Intre timp intr-o craticoara topim untul in care adaugam cacao cernuta si amestecam bine . Ouale le batem cu zaharul pana se fac spuma si le adaugam in untul topit cu cacao . Deasupra cernem faina si omogenizam.
Turnam compozitia peste fructele din forma , nivelam cu o spatula (daca doriti ) si dam prajitura din nou la cuptor pentru inca 15 minute . Lasam sa se racoreasca si presaram zahar pudra.
Pofta mare !!!