Tarta cu pere

de Alinutza80 in Prajituri, 21 Noi 2012 | 8032 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat pentru tarte
  • Ingrediente umplutura:
  • 4 linguri de unt nesarat moale
  • 3 linguri de faina
  • 100 gr zahar
  • 4 pere (cautati sa aiba aceeasi marime)
  • sucul de o lamaie
  • 2 linguri gem de prune (sau caise)+2 linguri apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere:

Aluatul se lasa la decongelat, intre timp se pregateste umplutura.

Perele se curata de coaja si se taie in doua, se scoate casuta samburilor.

Se pun apoi intr-un castron cu sucul de lamaie si apa rece care trebuie sa cuprinda bine fructele pentru a nu se oxida.

Intr-un castron se pun oul, zaharul, faina si se amesteca bine cu mixerul,apoi se incorporeaza si untul.

Se  intinde aluatul intr-o tava(26 cm) tapetata cu hartie de copt, apoi se pun perele taiate oblic dinspre parte mai lata spre varf(vz in foto) si se aseaza pe aluat. Se adauga apoi umplutura peste ele .

Se da la cuptorul preincalzit la180 grade cam 40 minute(se incearca usor cu scobitoarea ).

Cand se scoate din cuptor se unge tarta cu gemul incalzit in 2 linguri de apa.

Se poate servi calda cu inghetata, dar si rece la o cafea.

Pofta buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu pere