Tartă cu mere

de Gouda in Dulciuri, 17 Oct 2010 | 8860 vizualizari

 

S-a primit interesantă!!!

 

INGREDIENTE

  • 0,5 kg mere
  • 100 g nuci
  • 50 g seminte floarea soarelui
  • 300 g zahăr
  • 2 linguriţe scorţişoară pudră
  • 200 g făină
  • 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 150 g fulgi de ovăz sfărîmaţi
  • 150 g unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu mere:

  Se călesc merele, nucile, seminţele, 250 g zahăr, scorţişoara într-o cratiţă la foc mic undeva 15 minute pînă cînd merele se înmoaie.

  Se amestecă făina, 50 g zahăr, bicarbonatul, fulgii de ovăz sfărîmaţi şi untul pînă la obţinerea unei compoziţii omogene.

  Se aşează în tava tapetată această compoziţie, presînd uşor şi marginile apoi se adaugă şi merele călite.

  Se coace tarta în cuptorul bine încins circa 35-40 minute, pînă cînd prăjitura capătă o crustă aurie.

  Se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească tarta iar apoi se taie bucăţi.

Poftiţi la desert!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarte Tatin