Tarta cu legume de sezon si carne

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 3 Noi 2012 | 3832 vizualizari

 

O tarta aperitiv, savuroasa cu de toate;)

 

INGREDIENTE

  • vanata 1 bucata,
  • ardei kapia 2 bucati,
  • dovlecel 1 bucata,
  • cartofi 2 bucati,
  • carne tocata amestec vita+porc 300 g,
  • oua 3 bucati,
  • gris 3 linguri,
  • faina 2 linguri,
  • ulei de masline,
  • unt 50 g,
  • telemea de oaie 100 g,
  • bulion Panacris 3 linguri,
  • usturoi 2 catei,
  • boia de ardie dulce,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu legume de sezon si carne:

Vanatase curata de coaja, se taie cubulete se da cu sare, se lasa cca. 10 minute pana se scurge lichidul amar, apoi se trec sub ub jet rapid de apa rece si se prezesc in ulei incins cca. 5 minute. Se scot dupa ce s-au prajit si se lasa inrt/o strecuratoare ca sa se scurga uleiul. Intre timp se curata dovlecelu si ardeii si se toaca marunt. Se amesteca intrun vas adanc, vinetele prajite, dovleceii, ardeii, carnea tocata, branza si cartofii rasi, grisul, ouale, faina si mirodeniile. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza toate ingredientele. Se tapeteaza un vas termorezistent cu unt si faina, se pune compozitia de legume si carne, si se pune in cuptorul preincins cca. 35 de minute la foc mediu. Dupa ce trece testul scobitorii, se unge  tarta cu bulionul Panacris, si se mai lasa la cuptor la foc mic cca. 5minuta. Se serveste calda sau rece, cu adaos de ketchup sau smantana, dupa gustul fiecaruia.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu legume de sezon si carne" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Chifle umplute cu ciuperci si legume