Doua portii foaaarte generoase cu 20 lei, o tarta perfecta pentru mic dejun, pranz sau cina, cu blat fraged, legume subtiri, crocante, pline de vitamine si o umplutura cremoasa de branza. Va invit sa o testati!
Aluat:
Amesteca untul rece taiat cubulete cu faina, pana obtii mici firimituri. Pune un praf de sare si apa rece, amesteca putin, apoi adauga galbenusurile de ou si framanta pana obtii un aluat omogen. Pune-l in folie de plastic si lasa-l la frigider 15 min.
Umplutura:
Da pe razatoarea mandolina dovleceii cu tot cu coaja si morcovul curatat, pe lung, obtinand astfel fasii lungi si subtiri.
Taie ardeiul gras fasii.
Pregateste si umplutura amestecand intr-un castron crema de branza cu smantana, ouale, parmezanul ras, sare si piper dupa gust, plus nucsoara rasa.
Scoate aluatul din frigider si intinde o foaie subtire, apoi pune-l intr-o tava dreptunghiulara si taie marginile uniform.
Asaza legumele alternativ si circular, de jur imprejur, pana umpli tava.
Toarna apoi amestecul de branza si ai grija sa intre peste tot printre legume.
Pune tava la cuptor, la 180 de grade pentru 30 de minute, pana se incheaga bine umplutura si blatul este usor auriu.
Lasa tarta sa se raceasca putin, tai-o felii si serveste-o alaturi de putina crema de otet balsamic si parmezan ras deasupra.
1
Dimensiunea tavii este de 17x27 cm