Tarta cu legume colorate

de Oana in 2 Portii = 20 LEI, 8 Mar 2017 | 11117 vizualizari

 

Doua portii foaaarte generoase cu 20 lei, o tarta perfecta pentru mic dejun, pranz sau cina, cu blat fraged, legume subtiri, crocante, pline de vitamine si o umplutura cremoasa de branza. Va invit sa o testati!

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 1 dovlecel
  • 1 zucchini
  • 1 morcov mare
  • ½ ardei gras rosu
  • 200 g crema de branza
  • 200 g smantana
  • 3 oua
  • 3 linguri parmezan
  • sare si piper
  • ¼ nucsoara rasa
  • Blat:
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 60 ml apa rece
  • un praf de sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu legume colorate:

Aluat:

  • Amesteca untul rece taiat cubulete cu faina, pana obtii mici firimituri. Pune un praf de sare si apa rece, amesteca putin, apoi adauga galbenusurile de ou si framanta pana obtii un aluat omogen. Pune-l in folie de plastic si lasa-l la frigider 15 min.

Umplutura:

 

  • Da pe razatoarea mandolina dovleceii cu tot cu coaja si morcovul curatat, pe lung, obtinand astfel fasii lungi si subtiri.

  • Taie ardeiul gras fasii.

  • Pregateste si umplutura amestecand intr-un castron crema de branza cu smantana, ouale, parmezanul ras, sare si piper dupa gust, plus nucsoara rasa.

  • Scoate aluatul din frigider si intinde o foaie subtire, apoi pune-l intr-o tava dreptunghiulara si taie marginile uniform.

  • Asaza legumele alternativ si circular, de jur imprejur, pana umpli tava.

  • Toarna apoi amestecul de branza si ai grija sa intre peste tot printre legume.

  • Pune tava la cuptor, la 180 de grade pentru 30 de minute, pana se incheaga bine umplutura si blatul este usor auriu.

  • Lasa tarta sa se raceasca putin, tai-o felii si serveste-o alaturi de putina crema de otet balsamic si parmezan ras deasupra.

TIPS-URI

1

 Dimensiunea tavii este de 17x27 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu legume colorate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

kytz 1

10.03.2017, 10:15

dantes 1

21.03.2017, 06:50

Super!

mihaelar63 1

21.03.2017, 20:36

Ce frumoasa este . Si eu mi-am pus ochii pe ea !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa gustoasa cu legume - Reteta cu ingrediente simple si de post