Vă invit să încercați o tartă rapidă și delicioasă cu legume!
Într-un vas pui făina cernută și adaugi untul rece și amesteci până obții un aluat sfărâmicios, apoi adaugi oul bătut, apa și sarea. Frămânți până obții un aluat omogen pe care îl vei da pentru minim 30 de minute la frigider.
Întinzi aluatul apoi îl așezi în tava unsă cu unt și tapetată cu făină și îl înțepi cu o furculiță din loc în loc. Îndepărtezi surplusul de aluat. Acoperi aluatul cu hârtie de copt și așezi deasupra boabe de fasole, apoi îl introduci în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 10 minute.
Între timp, mixezi ouăle cu smântâna și adaugi cimbru, sare și piper, după gust. Adaugi cașcavalul ras.
Legumele dezghețate le treci pe sub un jet de apă, le scurgi bine și le adaugi peste compoziția de ouă și omogenizezi.
Scoți aluatul din cuptor, îndepărtezi hârtia de copt și torni compoziția peste aluat. Introduci tarta în cuptor pentru 30-35 de minute, până când aluatul este rumenit și compoziția legată / coaptă. Lași să se răcorească puțin și servești tarta.