Tarta cu legume

de oanapl in Mancaruri de legume, 30 Oct 2017 | 4440 vizualizari

 

Vă invit să încercați o tartă rapidă și delicioasă cu legume!

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 100 g unt
  • 200 g făină
  • 1 ou
  • 6 linguri apă rece
  • 1/2 linguriță de sare
  • pentru umplutură:
  • o pungă mix de legume Bonduelle
  • 100 g cașcaval
  • 4 ouă
  • 2 linguri smântână
  • cimbru
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu legume:

Într-un vas pui făina cernută și adaugi untul rece și amesteci până obții un aluat sfărâmicios, apoi adaugi oul bătut, apa și sarea. Frămânți până obții un aluat omogen pe care îl vei da pentru minim 30 de minute la frigider.

Întinzi aluatul apoi îl așezi în tava unsă cu unt și tapetată cu făină și îl înțepi cu o furculiță din loc în loc. Îndepărtezi surplusul de aluat. Acoperi aluatul cu hârtie de copt și așezi deasupra boabe de fasole, apoi îl introduci în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 10 minute.

Între timp, mixezi ouăle cu smântâna și adaugi cimbru, sare și piper, după gust. Adaugi cașcavalul ras.

Legumele dezghețate le treci pe sub un jet de apă, le scurgi bine și le adaugi peste compoziția de ouă și omogenizezi.

 

Scoți aluatul din cuptor, îndepărtezi hârtia de copt și torni compoziția peste aluat. Introduci tarta în cuptor pentru 30-35 de minute, până când aluatul este rumenit și compoziția legată / coaptă. Lași să se răcorească puțin și servești tarta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta sarata cu dovleac