Ma tot gandeam ce sa fac dulce,insa nu aveam prin casa prea multe ingrediente si nici mare pofta sa ies la cumparaturi nu exista,asa ca am zis sa incerc o tarta cu ce aveam la indemana sa vad daca pot face ceva comestibil si…a iesit o bunatate!!
Aluatul de tarta este unul clasic,obisnuit insa la compozitie am improvizat.
Am folosit pentru aluat:
pentru crema:
Aluatul: am topit la microunde untul (cam 70 secunde a durat),apoi l-am amestecat cu zaharul,faina si apa,si am framantat pana cand aluatul se desprindea de pe peretii vasului.Am format o bila pe care am intins-o la dimensiunea tavii in care urma sa o coc,am presarat peste aluatul pus in tava putin gris si l-am dat la copt.
Crema: Iaurtul l-am amestecat cu zaharul si am pus apoi zeama si coaja de lamaie,am omogenizat bine totul si la urma am adaugat gelatina dizolvata in apa calda (am folosit o gelatina care nu necesita fierberea).
Separat am batut frisca pana a capatat consistenta si mai apoi am incorporat-o in crema de iaurt.Am pus toata aceasta compozitie peste aluatul de tarta copt si racit si am dat tarta la frigider pentru 2 ore.Dupa ce s-a inchegat bine am decorat cu niste ornamente de ciocolata.
Bun,rapid si racoros.
Pofta mare!