Tarta cu hamsii

de kukibella in Peste, 4 Mar 2012 | 5039 vizualizari

 

este originara de pe coasta turca a Marii Negre din apropierea granitei cu Georgia

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. de hamsii;
  • 2 ling. de coacaze uscate;
  • 2 cepe;
  • 1 fir de praz;
  • 3 catei de usturoi;
  • 2 ling.seminte de pin;
  • ulei de masline;
  • 2 pahare de orez;
  • 4 pahare de apa fierbinte;
  • 3 ling.unt;
  • sare;
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu hamsii:

hamsiile se curata,.se spala cu apa rece şi se scurg.

orezul se spala şi se pune ın apa fierbinte ptr.aprox.20 min.

coacazele se curata de cozi şi se pun ın apa fierbinte ptr.aprox.25 min.

semintele de pin se prajesc ın  o lingurita de ulei de masline ptr.aprox.30 de sec. pana devin aurii;se scot pe un şervetel

ceapa,usturoiul,prazul se toaca marunt şi se calesc ın ulei.

se adauga orezul;se mai calesc aprox.5 min.(pana ıncep boabele de orez sa se lipeasca)

se adauga coacazele,semintele de pin,sare,piper iar dupa aprox. 2 min.4 pahare de apa clocotita.

se amesteca compozitia

dupa ce ıncepe sa clocoteasca se da la foc mic ptr. 10 min.

se unge o tava(marime mijlocie )cu ulei de masline şi se ımbraca cu hamsiile.

se pune pilaful de orez ın tava (nu se preseaza doar se aranjeaza cu dosul unei linguri de lemn umede

se pun deasupra restul de hamsii

peste compozitie se pun 2-3 ling. de unt

se da la cuptorul preıncalzit la 220 de grade(200 grade cuptor turbo) ptr.45 min.

ın ultimele 10 min.temperatura se aduce la 250 grade.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu hamsii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ton si spanac