Tarta cu gem si bezea

de dentistutza in Prajituri, 27 Oct 2011 | 5472 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt. baza de tarta
  • 200 gr. faina
  • 120 gr unt rece
  • 2 galbenusuri
  • 80 gr zahar pudra vanilat
  • pt. bezea
  • 3 albusuri
  • 2 linguri apa clocotita
  • 1 praf sare
  • 5-6 linguri zahar
  • pt. umplutura
  • 1/2 borcan gem frecat cu
  • zeama de la 1/2 lamaie

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu gem si bezea:

Se face un aluat nelipicios din toate ingredientele si se pune la frigider pentru 1/2 ora.

Se freaca gemul cu zeama de lamaie. Se scoate aluatul de la rece si se intinde pe masa infainata o foaie care se aseaza pe tava de tarta unsa cu unt. Se inteapa cu furculita.Se unge cu gem pe toata suprafata. Se coace la foc potrivit cam 12-13 minute .

Intre timp se bat albusurile spuma tare incepand cu praful de sare si apa clocotita.Se adauga zaharul si se mixeaza pana la dizolvare. Se scoate tarta din cuptor se acopera cu albusurile batute si se reintroduce la copt pana se rumeneste bezeaua, cam 15-20 min. in functie de cuptor.Se lasa la racit in cuptorul intredeschis.

TIPS-URI

1

am pus in bezea 2-3 picaturi de ulei esential de lamaie comestibil -foarte placut gust/aroma.

2

nu am folosit tot aluatul pt o singura tarta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu gem si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

ieri la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura caramel cu bezea