Am fost la cumatra mea si m-a servit cu aceasta tarta, mi-a placut atat de mult tarta incat i-am cerut reteta si am facut-o si eu tarta si acum o impartasesc cu voi. Tarta este delicioasa , dulce acrisoara si se topeste in gura.
Untul il topim, biscuitii ii sfaramam, amestecam cu untul si asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le batem cu zaharul, adaugam urda dulce( ricotta), mascarponele, faina si zaharul vanilat si amestecam bine. Albusurile le batem spuma si le adaugam cu crema, amestecam incet pina se incorporeaza si turnam peste blatul facut din biscuiti. Dam la cuptor pentru 30 de minunte la foc mediu. Cand este copt lasam la racit . Dupa racire adaugam dulceata de zmeura sau fructe de padure.
1
Aceasta tarta se serveste rece. Daca doriti puteti stropi tarta cu cateva picaturi de zeama de lamaie dupa ce ati pus dulceata, o sa dea un gust deosebit, acrisor