Am vazut tarta la Ruxy, mi-a placut mult. Ca forma a iesit aproximativ, dar ca gust a iesit delicioasa.
Intai preparam crema: ouale cu zaharul, zaharul vanilat, faina, un praf de sare se amesteca in uscat. Dupa omogenizarea completa se adauga laptele rece, se amesteca si se pune pe foc. Se mesteca continuu pana ajunge la consistenta unei budinci, dupa care se da la rece.
Aluatul: faina cu sarea, untul, zaharul si oul se amesteca bine. La final se pune si laptele. Omogenizam. Daca mai este nevoie de faina, mai adaugam. Aluatul se da la rece pentru cel putin juma' de ora.
Asamblare: aluatul se intinde cu sucitorul. Foaia rezultata ( care va fi putin mai mare decta fundul tavii pentru ca trebuie ridicata putin pe margine) se pune intr-o tava cu fund detasabil. Se inteapa cu furculita din loc in loc. Peste foaie se pune crema de vanilie, se intinde bine. De-aspura punem din loc in loc cateva fragute care au fost date prin zahar. Din surplusul de aluat decupam figurine si le punem de-asupra. Se pune tarta la cuptor pentru 30-35 minute. Cand este gata se scoate, se da la rece, la final se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Pofta buna!