Este o prajitura destul de consistenta....as indrazni sa spun chiar grea. O portie satisface pofta de dulce pentru toata ziua.
Incepem cu crema de portocale: zeama obtinuta de la doua portocale (am avut portocale tare zemoase) se amesteca cu apa. Intr-o cratita amestecam galbenusurile, faina si zaharul bine-bine,peste care adaugam sucul de portocale. Apoi, totul se pune pe foc. Cand este gata se pune la rece.
Aluatul: faina, sarea, praful de copt, zaharul, oul si untul de amesteca bine. La final se adauga laptele. In functie de consistenta aluatului se adauga faina pana rezulta un aluat omogen, nelipicios.
Se lasa aluatul la rece cca o ora. Aluatul se intinde cu sucitorul, se pune intr-o tava cu marginile detasabile bine unsa cu unt. Aluatul se pune in asa fel incat marginile sa fie mai inalte. Se inteapa cu furculita din loc in loc. Peste acest aluat se pune crema de portocale si se da la cuptor pentru 20 minute. Se scoate tarta si se pune la rece. Intre timp pregatim crema de ciocolata. Smantana impreuna cu ciocolata rupta bucati se pune pe foc fara sa o lasam sa fiarba. O luam de pe foc si mixam bine crema pana se omogenizeaza complet. O punem la rece. Cand tarta este rece si crema de ciocolata la fel, adaugam ciocolata peste crema de portocale.
Tarta se mai pune la rece pentru cateva ore...daca rezista:)