Tarta cu crema de lamaie si bezea

de lilik in Prajituri, 4 Mai 2011 | 4925 vizualizari

 

la pranz am oaspeti si nu puteam sa-i las fara desert asa ca m-am apucat de treaba....daca mai ramane o sa pozez si felia:)

 

INGREDIENTE

  • PT ALUAT:
  • 300 gr faina
  • 2 oua
  • 125 gr unt moale
  • 50 gr zahar
  • coaja de lamaie
  • 1 praf de sare
  • PT CREMA DE LAMAIE:
  • 500 ml lapte
  • 2 oua
  • 60 gr faina
  • 150 gr zahar
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • sucul de la 2 lamai
  • PT BEZEA:
  • 135 gr albus
  • 135 gr zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie 
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de lamaie si bezea:

Pregatim prima data aluatul:

frecam untul cu zaharul pana se face ca o crema apoi adaugam ouale si praful de sare si amestecam in continuare pana se omogenizeaza dupa care punem faina si coaja de lamaie.Amestecam apoi continuam cu mana pana obtinem un aluat compact,dupa care acoperim cu folie de plastic si dam la frigider cel putin 30 min.

Pregatim intre timp crema:

Punem laptele cu coaja de lamaie pe foc mic.Separat batem ouale cu zaharul pana se umfla apoi adaugam faina,amestecam si punem laptele fierbinte.

Punem pe foc mic pana se ingroasa amestecand mereu apoi punem zeama de lamaie(eu am pus de la 2 lamai dar puteti pune cata vreti dupa gust),amestecam si dam deoparte.

Cand crema e gata si s-a racorit putin scoatem aluatul din frigider si il intindem.

Cu foaia obtinuta tapetam o tava de tarta si cu o furculita facem gauri pe fund sa nu se umfle apoi punem crema si dam la cuptorul incins la 180°  timp de 20-25 de minute(pana vedeti ca marginile sunt rumene).

Intre timp facem bezeaua:

batem albusurile cu zaharul si zeama de lamaie pana sta "bat".

Trascurs timpul in cuptor scoatem tarta si cu bezea facem ciufi sau o punem pe toata,o nivelam si cu ajutorul unei furculite facem diverse decoruri.

Dam din nou la cuptor la 150° pana incepe sa se rumeneasca bezeaua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Napolitana cu rahat si lamaie