la pranz am oaspeti si nu puteam sa-i las fara desert asa ca m-am apucat de treaba....daca mai ramane o sa pozez si felia:)
Pregatim prima data aluatul:
frecam untul cu zaharul pana se face ca o crema apoi adaugam ouale si praful de sare si amestecam in continuare pana se omogenizeaza dupa care punem faina si coaja de lamaie.Amestecam apoi continuam cu mana pana obtinem un aluat compact,dupa care acoperim cu folie de plastic si dam la frigider cel putin 30 min.
Pregatim intre timp crema:
Punem laptele cu coaja de lamaie pe foc mic.Separat batem ouale cu zaharul pana se umfla apoi adaugam faina,amestecam si punem laptele fierbinte.
Punem pe foc mic pana se ingroasa amestecand mereu apoi punem zeama de lamaie(eu am pus de la 2 lamai dar puteti pune cata vreti dupa gust),amestecam si dam deoparte.
Cand crema e gata si s-a racorit putin scoatem aluatul din frigider si il intindem.
Cu foaia obtinuta tapetam o tava de tarta si cu o furculita facem gauri pe fund sa nu se umfle apoi punem crema si dam la cuptorul incins la 180° timp de 20-25 de minute(pana vedeti ca marginile sunt rumene).
Intre timp facem bezeaua:
batem albusurile cu zaharul si zeama de lamaie pana sta "bat".
Trascurs timpul in cuptor scoatem tarta si cu bezea facem ciufi sau o punem pe toata,o nivelam si cu ajutorul unei furculite facem diverse decoruri.
Dam din nou la cuptor la 150° pana incepe sa se rumeneasca bezeaua.